05 January 2014

Bachelor of Science (Hons.)(Multimedia)

I'm now taking a degree at University Utara Malaysia.(UUM)

It's fun to be here. The food is much more cheaper then my hometown, the air is so much fresh and cleaner, the campus is very large and every student guaranteed to live in hostel.

Furthermore, there is always has an internet connection but you must be near the building. Cool! Unfortunately, as a gamer, i cant stand when i cannot play the online game using campus wifi because it got blocked so i bought on my own.

There are hospital, post office, mall, cafe, bank islam, atm machine, computer and printing shop and much more facilities here in the campus.

UUM located at Sintok that is near changloon where is in Kedah.

I'm currently in semester 2 and just have a free time to kill before my final paper. Wish me luck.cya


25 December 2012

Unifi Registration

Nov-Dis 2012 TM buat promotion 1st month free bagi yang nak subscribe Unifi.
ape lagiiii,cpat2 la register.

ni laman web salah satu cara nak register online

http://unifionlineregister.webs.com/ 

16 December 2012

Advertisement

Biase kat dalam tv je ade iklan. Sekarang dalam blog pun ade iklan.Jangan main-main.Mari kita lihat iklan2 yang menarik tentang Ebook ini.



RM 39 ONLY! Card credit,PayPal dan Bank Transfer boleh dibuat.

RM90 sahaja. Bayaran boleh dibuat melalui bank tranfer,credit card atau pay pal accaunt.


RM100 only!can be paid using Credit Card, PayPal or Bank Transfer.

Hanya RM37 sahaja! Card credit,PayPal dan Bank Transfer boleh dibuat.





03 July 2011

Who are you?




someone whose skin is burned when expose to sunlight,







someone who sleep at 5 a.m ,





someone who got tiny fang,





someone who got low body temparature,





someone who got super reflex.






.






.





.







.





.





.






.






.






.






.








im VAMPIRE.







lmao XD












p.s : its true ;)





10 November 2010

Karangan Budak Darjah 4 =X

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.

Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.

Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di GentingHighlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.

Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris.

Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.

Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

04 November 2010

Rumah Sewa SEM 3




Bleh plak ak x dpt kamsis time Sem 3 ni.Sem 1 and Sem 2 dapat plak. Bler tnya Warden Kamsis npe ak x dpt, dia kate sbb aku ade kes tiru tanda tangan Warden mse anta borang .lolx =X

Mase tu bkn sngaje pn nk tru,da last minit anta borang,nk cri warden,warden x de.So, terpakse ler.Eleh,Warden tu mcm x biase lak tiru tanda tangan orang lain mse zman skola dulu..

Aku pun roger lar kat member aku kalau2 dia da dapat cri rmh sewa.akhirnya dia dapat cri kat kawasan Pauh.Rmh ni kire jauh gak la kalau jalan kaki.Klau gne transport amik mse 15 minit je nk sampai Poli.

1st time smpai rmh ni aku nmpk lalang2 kt tepi rmh sume tggi2.Dah mcm hutan belntara.Tp ktrng da bershkn ..Xde la nmpk cm rmh terbiar kn.Bilik air pulak asyik banjir sbb longkak dia tersumbat smpai melimpah keluar .Air tangki atas tu xnk off sendiri,Asyik mengalir je ,smpai la melimpah keluar ..Nsb baik lar owner rmh tu thu nk wat maintenence.Kalau x smpai abis Sem lar ktrng gne bilik air tu ..

Sewa rmh RM60 stu kepala x msuk api air lg.Kire OK la jgk..Bilik ade 3 but stu bilik lg kitrng jdkn dapur,tggl 2 bilik je.Mula2 ktrng duduk 8 orng tp 2 orng lg dpt wat rayuan Kamsis dan tgglkn ktrng yg x dpt ni.Mcm ape tah..So tggl 6 org je la yg ddk kat rumah sewa smpai abis Sem...

.
...........................................................



ruang tamu rumah sewa ...




...............................................................




tempat letak kasut dekat tingkap =X


.......................................................




sebelah kiri bilik aku n ijat
sbelah knan man,amat,kaya rais..


....................................................




bilik aku n ijat
aku x tdo atas katil
tdo kat lantai n bentang tilam bru best


......................................................................





bilik man,rais,amat n kaya
ni la tempat dorang lepak
online,tdo,main game,study dan mcm2 lg
[ kelakar gak gmbr aku
posing bler tgk blik =X ]


.................................................................




dapur kitorang
dapur da mmg disediakn untuk msak pape yg patut
aku x reti sgt masak2 ni
tp member aku Rais reti masak
dia masak mmg sdap
korang patut cube...


..................................................................




ni lar bilik air yg aku citerkn tu
kecik je
sebelah tu tandas

............................................



washing machine ni pun da mmg ade...
aku gne skali je..
leceh r nk gne sbb
kne tolak mesin ni dekat ngn bilik air kalau nk buang air dia
paip dia x smpai
nk msukkn air dlm mesin ni pun sme..Add Image
ak anta dobi je....
x pun kumpl dlu bju2 kotor nnti cuti bru bawak blik basuh
=X

............................................................




tu je la aku nk cter psl rmh sewa untuk Sem 3 ni
ha! lg stu,rmh ni terletak kat tepi skali dlm barisan rumah
sbelah rmh ni ade semak samun
da mcm hutan
ad time maghrib tu
aku trpndg tingkp
then ternmpk tangan spe tah kat tingkap
kalau tgkap yg aku pndang tu tingkap depan rmh logik lagi ade tgn
ni kat sbelah rumah kawasan semak2 tu
mse tu ak srg je kat rmh
seram tu xde r seram sgt
tp ak xthu nk wat ape kalau bnde tu dtg kacau..haha
xde experience katekan..


.....................................................................

p/s : npe sume gmbr ade gmbr aku posing? sje promote liao..hahah.



22 October 2010

Our 2DGame using XNA application "Pendekar"


'





























Lect 2D Programming kitrng bg mini projek ni da lama..tp bru nk buat bulan lepas....

amat la yg bg cadangan Game Pendekar ni.Lecturer mintak game yg bercirikn Malaysia..
dan dia xnk dlm game tu ade bunuh2 tp pukul2 bleh,bkn human la..
aish.byk songeh btl...

lepas amat bg cdgn ak pn kate la,nk wat game tu jalan2 ke?mcm game "Mario"?pastu dia kate aha la...
mse ni msih lg xde stress or ke-excited-an nk buat lg..

tbe la mse nk present kat lect dlm kelas....
buat slide pn last minit...slmt proposal ada wat n igt inti pati Game ni..
ktrng pun present la mcm biase....present Game ape ktrng nk buat..
lepas present je aku rase interested lak nk jdkn idea ktrng ni tukar jd Game btul...
mcm2 idea msuk dlm kepale aku.....

nk bg pendekar tu chidori la,nk bg dia lompat la,senjata keris lar,nk ade kuase ilang2 la...
nk bertukar jd kyubi la,nk bg Super Saiya turun bumi pastu bunuh Pendekar dan amik alih bumi la...
akhirnya x jd buat idea tu....
sbb..........
idea merepek je....haha

tp mslh utama ktrng mse ni adlh mcm mne nk bg background belakang tu gerak bler Player jalan...
korang perasan x,bler main game Mario,Mario tu stay kat tengah je mse jalan..
ktrng nk wat cmtu la..tp xthu lg coding di cmne sbb dlm note x ade bnde tu...

lepas 3hari cri coding untk bckground bergerak , akhirnye dpt gak gerakkn background....
mslah lain pulak tmbul...
mslah nk bg background tu bertukar..
mcm...........hmmm...
dalam dalam game Mario kan ade mcm2 latar tempat...
air,awan,gua...
kitorang nk wat cmtu la.....
4 hari cri....akhirnye dpt.. (cri smbil berfacebook & videocam,sbb tu lame)

ha!
internet ni bergune gak an...ak nk ucpkn trime kasih kat programmer2 yg rajin tulis note
n letak kat forum2 atau website2.kalau x kne r cri buku kat library..zzzzzzzzzzz.....


setelah menyetelkan masalah dmi mslh,akhrnye Game ktrng pn siap..siap 85% je...
sbb ade lg program yg ktrng x thu nk buat mcm bg character tu mlompat...
hmm......
kesian kat Pendekar tu...
lompat pun x reti....haha

xpe.....
kalau dia reti pukul musuh da kira OK la an....
ade la jgk tujuan nk maen game tu...
drpd boley jalan kiri kanan je.....
ke hulu ke hilir.....

dalam game ktrng ni ade part kne lalu sungai....
tp air sungai tu x brape nk jd sbb ktrg x reti nk wat particle system..( system yg mensimulasikan pergerakan seperti air,salji,hujan,angin)
so,ktrg warnakn la air tu ngn warne biru je...
nmpk mcm jalan atas ais da.....haha

mse ktrng kne present game 2 kat lect dlm kelas.....
game tu nmpk mcm da siap....
tp x...
sbb ending dia tah pape ta aku buat....lolx =X

tp skrng ak da tkar skit lepas present tu...
rase ok la drpd sblmnye...
(nk thu ending dia,main r game tu,kalau bg thu skrg nnti spoil r)



Game ni sbenarnye tentang seorang "Puteri" Raja zaman melayu melaka ( yg xbrape nk melaka or melayu ) yg diculik oleh seorang "Pengganas". Sultan pun mengarahkan Pendekar2nye untuk slamatkn Puteri kesayangan....

.....................................................................................

duri ko skit la..jgn dekat


Level : 1
Latar Tempat : Perkampungan Melayu
Musuh / Halangan : Landak

p/s: landak ni xleh nk pukul sbb dia tajam...
jd ktrng buat la kuasa force shield nk bunuh landak 2


............................................................................



ni ank buah ular besar tu


Level : 2
Latar Tempat : Hutan Rimba
Musuh/Hlangan : Ular Merah & Ular Orochimaru
(yg dlm citer Naruto tu)

p/s: tah cmne aku leh dpt idea nk letak
ular orochimaru tu,
ahli kmpln ak kate"Wahyu,xpyh la ko letk ular tu..xde spe yg tertngkp.."
last2,mse present Game ni, bdk tu yg tertangkap n Game Over.
3 kali pulak tu...=,=

mule2 ular besar ni xde HP,pastu ak tgk mcm ssh sgt je,
ak bg la HP bg pemain x terperangkap...haha






time nk terajang ular




time ular terajang pulak



..........................................................................




Level : 3
Latar Tempat : Sungai Gabai
Musuh / Halangan : The Hungry Piranha

p/s: Piranha ni kalau tumbuk,or gne Force Shield xkan mti..
korang kne sepak,bru mati...
kalau tmbuk mne kne sbb dlm air kn..haha


..........................................................................



Pengganas mengarahkn pet dia lwan



Level : Last
Latar Tempat : Gua Kelam
Musuh/Halangan : Firey Lion (binatang belaan) & Si penculik Puteri-
"Penganas"

p/s: dlm level ni,penggans x lwan,dia suruh pet dia lawan...
pet dia bkn sbrang pet..
sekali cakar mmg sakit...
leh terpelanting...

SORI,LAST LEVEL NI SECRET
.hehe




sepak2....^^


.....................................................................................





video

Wizard Guy- amik kat XNA Development.
cute owh


...................................................


video



game ni msh ade bugs n byk lg leh tmbh.....
tp da xsmpat sbb nk kne submit....

rase leh gne kot installer Game Pendekar bawah ni..try la..

DOWNLOAD LINK : http://www.4shared.com/file/2FevV89f/Pendekar_setup.html